Fasadrenovering

En fasad fungerar som ett yttre skydd för fastigheten och med tiden slits det skyddet ut och behöver fräschas upp eller bytas ut. Sköter man om fasaden väl bör den hålla i åtminstone 30 år men yttre påverkan från trafik, väder och vind och rörelser i marken påverkar självklart kvaliteten. För bästa hållbarhet behöver en fasad rengöras och målas om med jämna mellanrum och mindre sprickor och skador behöver lagas och täppas till.

Vi arbetar mot såväl privatpersoner som fastighetsägare och åtar oss både små och stora arbeten. Här kan du till exempel läsa om när vi hjälpte bostadsrättsföreningen Brf Sverre i Uppsala:

Vår bostadsrättsförening Sverre, Vaksalagatan 33 i Uppsala har haft förmånen att under 2016 för omfattande fasadrenovering och tillhörande ommålning av hela huset mm anlita Jan Skobodzinski genom hans företag Jan Bygg Uppsala AB. Vårt hus som uppfördes 1928 efter ritning av den berömde stadsarkitekten Leche är nu en prydnad för staden. Jan är en skicklig yrkesman från Polen och tillsammans med sin bror gjorde han omsorgsfullt och snabbt ett utmärkt arbete. Genom att de dessutom var vänliga, hänsynsfulla och alltid städade upp efter sig vid arbetsdagens slut kan jag ge dem våra bästa rekommendationer

Martin Wierup, ordförande BRF Sverre Uppsala

Passa på att måla om

När det är dags att renovera fasaden kan det vara bra att fundera på om du vill ha en annan kulör på din fastighet. Det som var snyggt för 30 år sedan håller kanske inte måttet idag. Ibland kan det vara skönt att byta till en mer naturnära färg och smälta in mer i omgivningarna och i andra fall finns det ett behov att få sticka ut. Oavsett vilken färg du vill ha på din fasad ser vi till att lämna dig med ett strålande resultat.